Η ώρα είναι :

ΜΠΑΡΑ

Τρουφομπαλίτσες

Την περασμένη Παρασκευή η δασκάλα μας αποφάσισε να φτιάξουμε νόστιμες τρουφομπαλίτσες. Όλα τα παιδιά ενθουσιάστηκαν! Τι ωραία έκπληξη ήταν αυτή!!!

Ξεκινήσαμε λοιπόν να φτιάχνουμε όλοι μαζί τις τρουφομπαλίτσες. Πρώτα πρώτα η κυρία ετοίμασε τα υλικά που θα χρησιμοποιούσαμε. Τα τοποθέτησε σε ένα μεγάλο θρανίο στη μέση της τάξης.
Στη συνέχεια μοίρασε σε κάθε θρανίο μπισκότα για να τα σπάσουμε και να τα κόψουμε σε μικρά κομμάτια. Κατόπιν αρχίσαμε να βάζουμε τα υλικά της συνταγής. Μέσα στο μπολ βάλαμε ένα ένα τα υλικά, δηλαδή βούτυρο, ζάχαρη και κακάο.
Αφού τα ανακατέψαμε με το μίξερ πολύ καλά, ρίξαμε και τα κομμένα μπισκότα μέσα. Με μια ξύλινη μεγάλη κουτάλα ανακατέψαμε την κρέμα σοκολάτα με τα μπισκότα. Ύστερα όλα τα παιδιά μαζί με τη δασκάλα μας αρχίσαμε να φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια. Τα χέρια μας είχαν γεμίσει με σοκολάτα. Δοκιμάζαμε ξανά και ξανά τα σοκολατένια  χέρια μας  και ήταν πεντανόστιμα!!!
Ήμασταν τόσο ενθουσιασμένοι και χαρούμενοι! Η δασκάλα μας μας τράβηξε φωτογραφίες καθώς φτιάχναμε τα μπαλάκια σοκολάτας. Μετά θα έπρεπε να στολίσουμε τα μπαλάκια μας. Γι αυτό κάθε παιδί βουτούσε τη μπαλίτσα του είτε στην πολύχρωμη τρούφα, είτε στη σοκολατένια είτε στην καρύδα. Κατόπιν τις τοποθετήσαμε σε μικρές πολύχρωμες θήκες.
Αφού τις ολοκληρώσαμε αρχίσαμε να τις τρώμε! Άρεσαν σε όλα τα παιδιά, ακόμη και στην κυρία μας η οποία μας πρότεινε να προσφέρουμε τα τρουφάκια μας σε κάποιον φίλο μας ή στους γονείς μας.
Η συνταγή είχε πετύχει γιατί όλα τα παιδιά συνεργάστηκαν πολύ καλά. Κάθε παιδί έβαλε τη φαντασία του, τη δημιουργικότητά του και τη χαρά του για να φτιαχτούν οι τρουφομπαλίτσες μας.
Περάσαμε πάρα πολύ ωραία αυτήν την ημέρα! Όπως μας είπε η δασκάλα μας δε βάλαμε μόνο βούτυρο κι άλλα υλικά, αλλά βάλαμε ακόμη κι ένα φλιτζάνι χαράς, ένα κουτάλι αγάπης κι αισιοδοξίας, μια ιδέα συνεργασίας κι ένα ποτήρι δημιουργικότητας. Εύχομαι να ξαναπεράσουμε μέσα στην τάξη τόσο όμορφα όσο κι αυτήν την Παρασκευή!  
 Κείμενο : Εύα Λυράκη 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου